Geschiedenis - Kluisberg

Kluisberg bvba
Ga naar de inhoud
Een familie met een passie voor wijn

Domein Kluisberg ligt in het heerlijke Vlaamse Hageland in het dorpje Assent, een deelgemeente van Bekkevoort.
Voor Domein Kluisberg en de familie Vanlaer is alles gestart in 1984.
Als hobby begon Jos fruitwijnen van o.a. perziken te maken. Al snel was hij door de microbe van wijnbouwer gebeten.
De stap van fruitwijn naar wijn van druiven was dan ook snel gezet. Nadat het eerste lapje grond met druivelaars werd aangeplant en de resultaten van de wijn meer dan behoorlijk waren, werd het allemaal wat officiëler.
De wijn kreeg de naam Kluisberg, deze is te danken aan de wijngaard waar alles mee begon en die gelegen was op de hellingen van de "Kluisberg", de plaats waar kluizenaars honderden jaren geleden al wijn verbouwden.

Tussen de jaren 1988 en 2023 werd er geleidelijk uitgebreid met nieuwe aanplantingen.

Door de mooie resultaten, de verhoogde vraag en de steeds groter wordende bekendheid, was het een normaal gevolg voor Jos om tot de commerciële wijnbouwers te behoren.
  
Anno 2023 is Domein Kluisberg nog steeds een bedrijf in volle bloei. Het familiebedrijf van Jos, Daniëlla, kinderen Bart en Lincy met partners en kleinkinderen Ruben, Jolina en Jolana beschikt ondertussen over een wijngaard van 7 ha met meer dan 25000 druivelaars.

De percelen van Domein Kluisberg zijn gelegen op hoger gelegen steile hellingen met veel ijzerhoudende zandsteen. De familie Vanlaer werkt met traditionele rassen zoals Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Gris. De soorten die je ondertussen bij ons kan terugvinden zijn oa. Müller Thurgau, Pinot Gris, Kerner, Pinot Blanc, Chardonnay, Lemberger, Dornfelder en Merlot.
Dankzij deze variatie kunnen wij u verschillende witte, rode en rosé wijnen bieden.

Let's talk about the wine :
Wijnbouw vereist een combinatie van kennis, passie en inzicht. Stuk voor stuk kwaliteiten die we bij de heerlijke wijnen van Kluisberg zeker terugvinden. De wijnen worden op dit domein met uiterste zorg gevinifieerd.
CONTACTS
Rijnrode 5
3460 BEKKEVOORT - Assent
+32 (0) 13 33 78 69
info@kluisberg.be
CONTACTS
Rijnrode 5
3460 BEKKEVOORT - Assent
+32 (0) 13 33 78 69
info@kluisberg.be
Made bij Kluisberg BVBA
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu